Hopp til hovedinnholdet

Arkivet

Mann ser på kvitteringer i butikk

Forbruksgjelden har økt med 5 mrd. hittil i år

Den totale forbruksgjelden økte med 0,7 mrd. siste måned og utgjør nå 155,9 mrd. Forbrukslån økte med 1,1 mrd., men bruk av kredittkortgjeld ble redusert med 0,4 mrd.

Dame skriver på PC

Kredittkortgjelden har økt med 1,5 mrd. i juli

Økningen i kredittkortgjelden i juli skyldes primært at forbruk i feriemåneden først forfaller til betaling i august. Den totale forbruksgjelden har økt med 4,3 mrd. hittil i år og økte med 0,6 mrd. i juli.

Sparegris med solbriller på en strand

Forbrukslån økte med 1. mrd. siste måned

Forbrukslån har økt med 3,7 mrd. hittil i år, og med 5,7 mrd. siste tolv måneder. Den totale forbruksgjelden har siste tolv måneder økt med 6,2 mrd., men faller med 2,2 mrd. siste måned . Nedgangen skyldes at mange har nedbetalt kredittkortgjeld ved bruk av feriepenger.

Graf over total forbruksgjeld i Norge fra juni 2022 til juni 2023.

Forbruksgjelden økte med 3,3 mrd. siste måned

Kredittkortgjeld som ikke er forfalt til betaling økte med 4,5 mrd. siste måned. Rentebærende kredittkortgjeld ble redusert med 1,5 mrd. Forbrukslån økte med 0,3 mrd.

Bilde av tre kredittkort. American express, Mastercard og VISA.

Nedgang i kredittkortgjeld på 0,9 mrd.

Forrige måned var det en nedgang i kredittkortgjelden på 0,9 mrd og en økning i forbrukslån på 0,9 mrd. Det er grunn til å tro at en del av endringene knytter seg til refinansiering av kredittkortgjeld, som kan gi forbrukere bedre betingelser og oversikt.

Jeans med 4 mastercard stikkende ut av lommen

Økning på 3 mrd. i forbruksgjeld hittil i år

Økning på 3 mrd. i forbruksgjeld hittil i år | Norsk Gjeldsinformasjon AS Sammenlignet med samme tidspunkt i januar har det vært en økning på 3 mrd. i forbruksgjelden. Rentebærende forbruksgjeld har økt med 1,5 mrd.

Portrett av Svein Ove Karstensen

Forbruksgjelden har økt med 2,1 mrd.

Forbruksgjelden i Norge er i dag på 153,3 mrd. og har steget med 2,1 mrd. siden forrige måned. Sammenlignet med april i fjor har den steget med 3,3 mrd.