Hopp til hovedinnholdet

Arkivet

Kvinne som betaler med kredittkort i butikk.

Nedbetalingslån økte med 0,8 mrd. i januar

Den totale forbruksgjelden økte med 0,5 mrd. i januar, og utgjør nå 160,9 mrd. Dette er en økning på 10,9 mrd. siste tolv måneder. Nedbetalingslån har økt med 7,4 mrd. (9,0%) i samme periode.

Kredittkort

Forbruksgjelden økte med 9,5 mrd. i fjor

Til tross for en reduksjon på 1,0 mrd. i desember økte forbruksgjelden med 9,5 mrd. i fjor. I 2023 økte nedbetalingslån med 6,7 mrd. og kredittkortgjelden med 2,8 mrd.

En dame som kommer gående med mange handleposer.

Fortsatt økning i forbruksgjelden - 1,7 mrd. siste måned

Forbruksgjelden er nå 161,4 mrd. og har ikke vært høyere siden desember 2020. Forbrukslån økte med 0,7 mrd. siste måned og utgjør 88,3 mrd. Julehandelen og black week ser ut til å være årsak til fortsatte økning av forbruksgjelden.

- rentebærende kredittkortgjeld har økt med 2,0 mrd. siden sommeren, og viser at flere ikke betaler alt ved forfall, sier daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon, Svein Ove Karstensen.

Forbruksgjelden har økt med 9,3 mrd. på ett år

Siste måned økte forbruksgjelden i Norge med 2,0 mrd., og har økt med 8,8 mrd. hittil i år. Forbrukslån utgjør den største økning, og har økt med 5,6 mrd. hittil i år og med 6,7 mrd. på ett år. 

En person som betaler med kredittkort ved å holde et kredittkort mot en betalingsterminal.

Forbruksgjelden har økt med 7,4 mrd. på ett år

Den totale forbruksgjelden økte med 1,8 mrd. i september, og utgjør nå 157,7 mrd. Forbrukslån økte med 1,0 mrd. i samme periode og har økt med 5,8 mrd. siden oktober i fjor.

Mann ser på kvitteringer i butikk

Forbruksgjelden har økt med 5 mrd. hittil i år

Den totale forbruksgjelden økte med 0,7 mrd. siste måned og utgjør nå 155,9 mrd. Forbrukslån økte med 1,1 mrd., men bruk av kredittkortgjeld ble redusert med 0,4 mrd.

Dame skriver på PC

Kredittkortgjelden har økt med 1,5 mrd. i juli

Økningen i kredittkortgjelden i juli skyldes primært at forbruk i feriemåneden først forfaller til betaling i august. Den totale forbruksgjelden har økt med 4,3 mrd. hittil i år og økte med 0,6 mrd. i juli.