Hopp til hovedinnholdet

Arkivet

Flere kredittkort som ligger på et bord.

Forbruksgjelden har økt med 2,9 mrd. hittil i år

Forbruksgjelden utgjør nå 163,3 mrd. som er en økning på 1,2 mrd. siden forrige måned. Utestående kredittkortgjeld økte med 0,9 mrd. siste måned, og 1,7 mrd. hittil i år. Kredittkortgjelden står for den største økningen.

Baklomme full av kredittkort.

Forbruksgjelden økte med 1,7 mrd. i første kvartal

Den totale forbruksgjelden i Norge utgjør nå 162,1 mrd. Den økte med 0,9 mrd. siste måned, og med 1,7 mrd. i første kvartal.

Bilde av Visa og Mastercard.

Økning på 0,7 mrd. i rentebærende kredittkortgjeld

Kredittkortgjeld som ikke blir betalt ved forfall har økt med 0,7 mrd. hittil i år, og steg med 0,4 mrd. forrige måned. Dette tyder på at flere ikke klarer å betale alt ved forfall, og dermed får høye rentekostnader.

Kvinne som betaler med kredittkort i butikk.

Nedbetalingslån økte med 0,8 mrd. i januar

Den totale forbruksgjelden økte med 0,5 mrd. i januar, og utgjør nå 160,9 mrd. Dette er en økning på 10,9 mrd. siste tolv måneder. Nedbetalingslån har økt med 7,4 mrd. (9,0%) i samme periode.

Kredittkort

Forbruksgjelden økte med 9,5 mrd. i fjor

Til tross for en reduksjon på 1,0 mrd. i desember økte forbruksgjelden med 9,5 mrd. i fjor. I 2023 økte nedbetalingslån med 6,7 mrd. og kredittkortgjelden med 2,8 mrd.

En dame som kommer gående med mange handleposer.

Fortsatt økning i forbruksgjelden - 1,7 mrd. siste måned

Forbruksgjelden er nå 161,4 mrd. og har ikke vært høyere siden desember 2020. Forbrukslån økte med 0,7 mrd. siste måned og utgjør 88,3 mrd. Julehandelen og black week ser ut til å være årsak til fortsatte økning av forbruksgjelden.

- rentebærende kredittkortgjeld har økt med 2,0 mrd. siden sommeren, og viser at flere ikke betaler alt ved forfall, sier daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon, Svein Ove Karstensen.

Forbruksgjelden har økt med 9,3 mrd. på ett år

Siste måned økte forbruksgjelden i Norge med 2,0 mrd., og har økt med 8,8 mrd. hittil i år. Forbrukslån utgjør den største økning, og har økt med 5,6 mrd. hittil i år og med 6,7 mrd. på ett år.